CAZARI ON LINE

 


'

              FACEBOOK

 

Egipt

 

Mare, plaje private cu nisip fin, scufundari, surf, deşert pentru aventurieri, piramide, temple, morminte şi misterele faraonilor... DA, aceasta paletă colorată este Egipt.

         EGIPT - "Perla Africii" - tara care se mandreste cu cel mai lung fluviu din lume, isi merita cu adevarat aceasta denumire. Fara existenta Nilului, care determina atat caracteristica, cat si intreaga istorie si economie a tarii, in acest desert nu s-ar fi dezvoltat niciodata o cultura atat de avansata. Cu gandul la Egipt, apar in fata noastra locuri exotice, piramide, faraoni, comorile lui Tutanhamon si imaginea unei civilizatii misterioase, de mult disparuta.

         "Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni" - scria Herodot cu 2400 ani in urma. Oricine viziteaza Egiptul gaseste intotdeauna ceva, care sa-l atraga. Marea Rosie ofera oportunitati inedite pentru cei indragostiti de scufundari si sporturi nautice, iar pentru cei pasionati de arheologie si istorie, misterele unei civilizatii de 5000 de ani reprezinta impresii nepretuite.

         Iubitorii apei şi soarelui se pot bucura de plajele de la Marea Mediterana (cu oraşele Alexandria, Damietta, PortSaid, MarsaMatruh) şi de la Marea Roşie (de pe coasta Africii cu staţiunea Hurghada, ElGouna, Makadi, Safaga, MarsaAlam şi cu staţiunile moderne din peninsula Sinai, Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba, Taba).